S7-1200

Ask here any questions about Suppanel capabilities, doubts or problems.
You can also leave your opinions.
Post Reply
marco
Posts: 1
Joined: Sun May 17, 2020 6:33 am

S7-1200

Post by marco »

Hi everyone,
I am trying to read value from s7-1200 siemens by using s7 protocol.
The connection test works fine but I am not able to read and write value. It shows an error message 27.
Thanks in advance for your help
User avatar
Suppanel
Site Admin
Posts: 59
Joined: Wed Jan 03, 2018 6:28 pm

Re: S7-1200

Post by Suppanel »

Hello,
Thanks for your inquiry.
Please verify that you have "Optimized Block Access" disabled in your DB preferences in your PLC project.

Regards.
Lois20000
Posts: 2
Joined: Fri May 22, 2020 7:37 am

Re: S7-1200

Post by Lois20000 »

Hello im new here, im using 315DP and get the same error.
I try to read a periferie Input word.

Thanks.
User avatar
Suppanel
Site Admin
Posts: 59
Joined: Wed Jan 03, 2018 6:28 pm

Re: S7-1200

Post by Suppanel »

If you mean a fieldbus remote input then Suppanel can't access it. Try copying the input to an internal bit of the PLC.

Siemens has never published the communication protocol for its PLCs. Suppanel and others HMI use an old communication library that has many limitations.

Thanks for you inquiry.
Post Reply